icon_menuBijwonen

Waarom is sla wassen met chloor goed voor het milieu?

Biologie
Gezondheid
Ben jij geneigd om thuis een druppeltje javel te doen in het water waarin je je sla wast? Zelfs als je smetvrees hebt, is het misschien toch niet zo'n goed idee. Maar als je het een beetje deskundig doet, in een fabriek waarin pH-waarde, temperatuur etc goed worden gecontroleerd (en enkel en alleen dan!), is het een geniaal idee. Want het is niet ongezond én beter voor het milieu. Professor Imca Sampers legt uit waarom.
prof. dr. Imca Sampers

Over prof. dr. Imca Sampers

Na haar studies industrieel ingenieur biochemie begon Imca Sampers te werken in de voedingsindustrie. Hier kreeg ze de kans om (letterlijk en figuurlijk) van alles te proeven. Gebeten door de microbe van de microbiologie ging ze verder studeren aan de UGent. Vandaag kan ze als professor alles combineren wat ze leuk vindt: onderzoek, onderwijs, dienstverlening voor bedrijven. Het meest interessante vindt ze dat ze vanuit die ervaring uit het werkveld de theorie ook hard kan maken. Eén van haar dromen is om een onderzoekscentrum op te richten dat zich bezighoudt met de verwerking van groenten en aardappelen, waarbij gefocust wordt op kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

We krijgen steun van: