icon_menuBijwonen

Waarom wordt je voorgesneden appel niet bruin in de supermarkt?

Chemie
Technologie
Gezondheid
Lichaam
Hatelijk, nog voor je appel helemaal op is, begint hij al bruin te worden. Liever een voorgesneden exemplaar kopen in de supermarkt dan. Maar is dit wel zo gezond? Hoe zorgen ze er in de supermarkt voor dat die appel niet bruin wordt? Spuiten ze er allerlei stoffen in? En zijn die dan gevaarlijk? En is je appel dan nog even gezond? Veel vragen, en gelukkig kent ook iemand het antwoord: prof. dr. ing. Imca Sampers, microbiologe aan de Universiteit Gent.
prof. dr. Imca Sampers

Over prof. dr. Imca Sampers

Na haar studies industrieel ingenieur biochemie begon Imca Sampers te werken in de voedingsindustrie. Hier kreeg ze de kans om (letterlijk en figuurlijk) van alles te proeven. Gebeten door de microbe van de microbiologie ging ze verder studeren aan de UGent. Vandaag kan ze als professor alles combineren wat ze leuk vindt: onderzoek, onderwijs, dienstverlening voor bedrijven. Het meest interessante vindt ze dat ze vanuit die ervaring uit het werkveld de theorie ook hard kan maken. Eén van haar dromen is om een onderzoekscentrum op te richten dat zich bezighoudt met de verwerking van groenten en aardappelen, waarbij gefocust wordt op kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

We krijgen steun van: